Kod CN: 2306 90 - Makuchy i inne pozostałości stałe, nawet mielone lub w postaci granulek, pozostałe z ekstrakcji tłuszczów lub olejów roślinnych (z wył. z nasion bawełny, lnu, słonecznika, rzepaku i rzepiku, z orzechów kokosowych lub kopry, z orzechów palmowych lub ich jąder, lub z ekstrakcji z oleju sojowego lub z orzeszków ziemnych)
Kod CN: 5509 12 00 - Nitka wieloskładowa (złożona) lub kablowana, zawierająca >= 85% masy lub więcej włókien odcinkowych z nylonu lub pozostałych poliamidów (z wył. nici do szycia i przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 5902 90 - Tkaniny kordowe z przędzy o dużej wytrzymałości na rozciąganie, z włókien wiskozowych, nawet oblane gumą lub tworzywem sztucznym
Kod CN: 8311 30 00 - Pręty w otulinie i drut rdzeniowy, z metalu nieszlachetnego, do lutowania miękkiego, twardego lub spawania gazowego (z wył. drutów i prętów z lutowania z rdzeniem, które oprócz materiału topnika zawierają >= 2% masy dowolnego metalu szlachetnego)
Kod CN: 9612 - Taśmy do maszyn do pisania i podobne taśmy, nasycone tuszem lub przygotowane inaczej do otrzymywania odbitek, nawet na szpulkach lub w kasetach; poduszki do tuszu, nawet nasycone tuszem, w pudełkach lub bez
Kod CN: 8533 40 10 - Rezystory nastawne, włączając reostaty i potencjometry, dla mocy <= 20 W (z wył. rezystorów drutowych zmiennych i rezystorów grzejnych)
Kod CN: 4107 92 90 - Dwoina licowa ze skóry wyprawionej, włączając skórę pergaminowaną, z części, pasków i płatów, ze zwierząt jednokopytnych, przygotowana dalej po garbowaniu lub kondycjonowaniu, odwłoszona (z wył. skóry zamszowej, skóry lakierowanej i skóry lakierowanej laminowanej, i skóry metalizowanej)
Kod CN: 2101 20 - Ekstrakty, esencje i koncentraty herbaty lub maté (herbaty paragwajskiej) i przetwory na bazie tych ekstraktów, esencji lub koncentratów, lub na bazie herbaty, lub maté (herbaty paragwajskiej)
Kod CN: 1509 10 20 - Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, otrzymywana z owoców drzew oliwkowych, wyłącznie w sposób mechaniczny lub przy użyciu innych metod fizycznych, w warunkach, które nie prowadzą do pogorszenia właściwości oleju